Over Hofstra Jachtbouw

Drijvende kracht achter Proliner Jachten is het kleine familiebedrijf  Hofstra Jachtbouw. Het bedrijf kent een rijke historie en bouwt al sinds 1934 luxe motorjachten.

Het is belangrijk te kunnen blijven anticiperen op ontwikkelingen. Daarom laten wij onze jachten ontwerpen door Vripack Naval Architects. In 2007 hebben wij aan de Ceresweg 42 in Leeuwarden een nieuw pand laten bouwen. Dit grenst direct aan het water.

Uw droomjacht wordt gebouwd met een klein team van louter specialisten. Dit zijn vakmensen die elk afzonderlijk uitblinken op hun vakgebied. Bij de bouw van elk schip streven zij naar perfectie!

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsproducten. Dankzij relatief lage overheadkosten kunnen wij redelijke prijzen hanteren.

De bouw van een Proliner is ambachtelijk vakwerk, temeer omdat het schip custom built is. Geen enkel schip is standaard. Door onze flexibiliteit kunnen we veel van uw wensen realiseren.

Tijdens de bouw bent u altijd welkom op de werf! Zo kunt u met uw eigen ogen zien hoe uw Proliner gestalte krijgt. Met genoegen vertellen wij alles wat u wilt weten over het productieproces en tonen wij u onze ambacht.

Vripack Proliners

Het design van de Proliner komt van Vripack Naval Architects, één van de meest toonaangevende scheepsarchitectenbureaus van de wereld.

Vripack werd in 1961 opgericht door naval architect Dick Boon en is sindsdien uitgegroeid tot een ontwerpbureau met meer dan zeventig medewerkers dat wereldwijd bekendheid geniet.

Vripack is van begin tot eind betrokken bij het ontwerpproces van (super)jachten tot soms negentig meter lengte. En dat allemaal vanuit een modern kantoorpand in Sneek. Onlangs opende het bedrijf een nieuw kantoor in New York.

Vripack is van mening dat Kwaliteit de som is van Vakmanschap en Enthousiasme.

De bouwers van de Proliner sluiten zich hier graag bij aan!